23 янв. 2023 г., 19:15

Коте в пейзажа 

  Поэзия
423 2 3

КОТЕ В ПЕЙЗАЖА

 

... котенцето на перваза ми помаха с опашле,
щом като ме забеляза, ми измяука ей, братле! –
сякаш литна с парашути фрезията върху мен,
в дъхавите нейни скути паднах в краткотраен плен,
и на припека запали минзухарът плаха свещ,
и над варненския залив залезът разтвори пещ,

 

сигурно ще е измамна, тъй нетрайна топлинка,
ако подир миг подам на някого край мен ръка? –
разминаваме се вечер в шапки, шалове, палта,
сам-сами, все по-далече и от себе си в света! –
мене кой ме забеляза? – мяуках не веднъж и дваж.
Аз бях коте на перваза в януарския пейзаж.

 

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??