Душата извива гръбнак
и тихо се чува нейното мъркане.
Не падна по гръб. В тъмното гледа.
И когато я докосваш с очи –
присвива зеници, опашка върти.
Научава се леко да спи.
И нокти забива в кълбото, когато
гръбнакът достига до последна октава.
Падат очилата на баба в скута на мама
и тя ги подава.
25.06.2019г.
© Тодорка Атанасова Все права защищены