16 июн. 2023 г., 14:28

Коварство и любов 

  Поэзия » Любовная
198 0 0

Коварство и любов

/Свидна/

Разпънати чувства се гърчат,

долу в краката на Бога,

милост дали ще измолят,

платили си вече залога.

 

А там по стените на мрака,

плачат иконите тихо,

надежда в ъгъла чака,

измама се къпе във поход.

 

Сърцата тъй трепетно млади,

кървят във гърдите им бавно,

забравили що е пощата,

открили какво е коварство.

 

Светкавица срина небето

и птици безкрили запяха,

захвърлени в небитието!

Душите им с обич се сляха!

© Евгения Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??