25 сент. 2007 г., 14:32

КП - Текст 2 

  Поэзия
570 0 3
 
                       Равнодушно


Равнодушно всеки ден чакаме да дойде вечер,

всеки сяда уморен, вместо близо - все по-далече.

И загледани встрани, все за нещо съжаляваме

и замислени мълчим, и по-бързо се забравяме.

    И колко странно би било

    един от нас на другите да каже:


              Аз съм още между вас -

              имам дом и имам име,

              път, по който да вървя,

              няколко ориентира.

              Имам себе си и вас,

              а това е вече нещо,

              малко ярост, малко страх

              и остатъци човечност.


Тръгваме си все така, винаги едно и също,

скрили важните неща и цигара за по пътя.

И това, което днес си оставяме за утре,

ще запазим вътре в нас, колкото и да е трудно.

     А колко лесно би било

     един от нас на другите да каже:


              Аз съм още между вас -

              имам дом и имам име,

              път, по който да вървя,

              няколко ориентира.

              Имам себе си и вас,

              а това е вече нещо,

              малко ярост, малко страх

              и остатъци човечност.

© Стилиян Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??