10 мар. 2009 г., 09:24

Крачка, сълза, но и тежест 

  Поэзия » Философская
1000 0 2

Крачка,

        сълза,

            тежест.

Крачка напред - сила,

но една назад - слабост.

Нужност е сълза - любов промълвила,

а тази от страх бягаща - даденост...

Тежестта на дните,

строго замечтани в "утрето" - отговорност,

а тази в гърдите -

от чувство, емоция - на безбожност...

Безброй са сълзите, докато крачим в живота,

безброй са крачките, докато ни падат тежко сълзите...

Брезброй са тежестите, приковаващи ни към земята,

безброй са и тези, които пречат да крачиш, без сълзи, към звездите... 

Но един си ти,

две са очите - дом на сълзи.

Не спирай, върви,

не дарявай дъха си на тази реалност от тежести...

© Диреоставаща Епилация Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Играеш си със смисъл и думи...Хареса ми
  • Не бях виждал истинската страна на живота представена по този начин. Доста надъхващо стихотворение, 6 от мен
Предложения
: ??:??