9 авг. 2012 г., 11:06

Край моста призори... 

  Поэзия » Другая
617 0 2

Край моста призори
видях аз там - жена стои.
Сълзи като две реки се
стичаха от нейните очи.

Чух я с глас да реди
тъжни, тежки думи:
"Нима съм нужна някой аз
в този късен час?"

Зарида по-силно тя
и мъката си пред мен изля:
"Тя тежка и безмилостна е съдбата,
рожбата отне ми от ръката.

Тя рожба една ми беше
и мисълта, която ме крепеше.
Не намирам сили да остана
и да ме спре никой не остана."

И край моста там, призори,
където жената мъката си сподели.
Тя взе решение и реши
живота свой да не продължи.

© Г-ца Герчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??