7 апр. 2013 г., 18:38

Крайъгълният камък в нищото 

  Поэзия » Философская
454 0 4

 

 

 

 

 

Сънуваш ли врабчетата от парка,

които нейде тъй се изпокриха,

че раззеленилата пред входа арка

бленува вече стъпчиците тихи?

 

Без чик-чирик и веселата глъчка

светът ни изведнъж се стори тесен

и няма малчуган да яхне пръчка,

и няма кой да ни подхване песен.

 

След тях какво – пчелиците наред са,

уж тази зима не била от лютите.

Ала къде жужукът поднебесен

заприда рано нишката на утрото?

 

И слепи ли сме или глухи, Боже,

та как не сме видели, нито чули,

че вече твоя стан не ни тревожи.

Като запрегнати коне под чулове

 

пръхтим и рием, зобаме си кротко.

И тъй си мисля, може би навярно

ред по ред събираш си от стоката

и ще положиш нов темел за рая.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??