Според автора:
Красавицата не е задължително да бъде манекенка, а звярът например... чиновник, а защо пък и да е грозен, но принцът, да речем, би могъл да бъде... футболист... от "А" група...
:)
Живяла нявга, казват, още в памтивека,
в далечна, китна, слънчева страна,
девойка чудно хубава, дори била принцеса
на царство, имащо и злато и войска!
Ухажвали я все особи знатни,
но кой ли момък щяла тя да избере,
защото царят давал дарове несметни,
на онзи, що спечели нейното сърце.
Красавицата не открила принца си мечтан,
разплакана, стаила се в гората,
незнаеща, че там се скита Звяр опасен,
обсебена от свойта самота.
А звярът... уж бил кръвожаден,
омаян бил от таз неземна красота,
добрата фея върнала му пак душата,
принцесата обикнал на мига!
И чудо несънувано се случило тогава,
красавицата, казват, влюбила се в Звяра!
Пак засияло Слънцето, намигнала Луната,
а птичките запели в луда надпревара!
Но приказките са невинаги правдиви,
и... вещицата зла предложила им вино,
отпили глътка... и се чули думите горчиви,
ти моят свят не си... и грешка беше всичко!
Омъжила се тя за принц прекрасен,
щастлива, казват май, че не била,
а щом в гората чуеш рев тъй страшен,
знай - Звярът търси още своята душа!
© Ангел Колев Все права защищены
А ти винаги ме радваш, когато се отбиеш тук!