13 нояб. 2015 г., 14:17  

Красива си! 

  Поэзия » Любовная
1633 0 6

КРАСИВА СИ!

 

Повярвай! Много си красива!

Не, не като екранните звезди!

По-хубава! Защото си щастлива.

Какво, че времето е сложило следи

 

от бръчици, когато се усмихваш;

от бели нишки в твоите коси?

Зная, че да лъжа ненавиждаш –

не сме на двайсет и това личи.

 

Но ти все пак си истински красива,

не с фалша на парадна красота.

В теб злоба няма и гнездо не свива,

нито омраза, нито завистта.

 

Красива си, повярвай ми, защото

душата ти прелива с доброта,

защото преминаваш през живота,

в сърцето приютила любовта.

 

Такава те обичам! Не екранна,

с бляскава и примамлива плът.

Красотата външна е измамна –

вътрешната, знаеш ли, е кът.

13. 11. 2015 г.

Русе

© Румен Ченков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??