КРАСИВА СИ!
Повярвай! Много си красива!
Не, не като екранните звезди!
По-хубава! Защото си щастлива.
Какво, че времето е сложило следи
от бръчици, когато се усмихваш;
от бели нишки в твоите коси?
Зная, че да лъжа ненавиждаш –
не сме на двайсет и това личи.
Но ти все пак си истински красива,
не с фалша на парадна красота.
В теб злоба няма и гнездо не свива,
нито омраза, нито завистта.
Красива си, повярвай ми, защото
душата ти прелива с доброта,
защото преминаваш през живота,
в сърцето приютила любовта.
Такава те обичам! Не екранна,
с бляскава и примамлива плът.
Красотата външна е измамна –
вътрешната, знаеш ли, е кът.
13. 11. 2015 г.
Русе
© Румен Ченков Всички права запазени