12 сент. 2023 г., 20:12

Кремена 

  Поэзия » Любовная
179 1 2

Отворено небето плаче робски. 
Не идва очакваният зов.
Безхаберно листата танцуват
Непоканена гостенка моли за левче.
Красива е, устните и са като полети.
Очите - крадат от деня. 
Къде ли е любимият, изпратен  на фронта? 
Проследих къде живее тя.  Наблизо. 
Малка дървена пристройка, куче оглася тъмнината.
И някак  става тихо, дори щурчето посвоему роптае.

Свикнало на обич. 
Омагьосано от тъгата.
Плаче и пее. В синхрон с вятъра. 
Мълчание и крехък вик.
Жената лежеше в червено. 

 

© Ана Янкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Ех, да щурчето.. Благодаря, Младене!
  • Силен стих с много неочакван и силен финал. Поздравление, Ана!
    Особено ми хареса образа на щурчето "омагьосано от тъгата". Голямо попадение!
Предложения
: ??:??