Всеки сам може да се защитава,
скрит в мястото, наречен негов дом.
Място, където да е сигурен в себе си
и нищо от отвън не може да го нарани.
Но дали това е всичко?
Тялото е крепост за душата,
но и стени невидими пак има.
Като буйна река пресичат пътя ти
към света на другите, далечен и близък.
И дори когато си толкова, че трябва само
ръка да протегнеш и да го докоснеш,
стените пак са теб, непреодолими, вечни
от стъкло, прозрачни, всичко се вижда,
но от камък по-здрави, не се разбиват.
Ти си крепост, стояща на хълм самотен
и вътре като затворена принцеса
седи душата ти нежна и просто чака...
Някой принц красив да дойде и освободи
копнеж един, по-силен от живота,
копнеж за любов и сила,
способна да разбие крепостната стена.
Душата ще да открие своя принц
и магията на крепостта ще се развали.
© Диляна Неделчева Все права защищены