8 мар. 2014 г., 22:35

Кротък дъжд 

  Поэзия
583 0 2

Кротък дъжд - коси на пролет.
Твоят свят е вечно млад.
Мие чистият ти поглед
греховете на железен град.

И тълпата друго крачи.
Странно е на злъчната земя,
че чучура тихо плаче,
че изкупва нейната вина.

Никне нежно минзухара.
Огненият пламнал цвят
е простил и злоба, и поквара.
И човекът е за малко брат.

Слиза старият пастир
бял и ведър, синеок. 
Кротък дъжд - любов и мир - 
спуска стълбите за Бог.
 

© Мария Страшилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??