Крушов трън
(провокиран от "Ябълков въпрос" на teis (b.t.)
Ядат ти се круши, ама ядец – не става!
(Зарад таз лакомия ни изгониха двама) –
и сега си поставяме щекотливи въпроси,
и се скитаме по земята голи и боси!
Сто години си чакала – и какво от това,
а задай си въпроса върху мойта глава
колко много проблеми ежедневно стоят,
че и ябълки искаш – щото ти се ядат?
Като искаш – ще миеш и ще метеш,
haute couture от коприва ще си плетеш...
Веел съм си байряка по широките друми,
а сега де, поспри се с ненужните думи!
Знай води ще прииждат и червени и златни,
жаби-принцове скачат върху лилии блатни,
но внимавай, оглеждай се и бъди нащрек
вдън гори тилилейски броди страшния Шрек.
Някой ден ще пристигна – недалеч съм оттук
със вълшебните чехли на малкия Мук,
а пък ябълки няма, че ламята ги взе –
мога да ти предложа пак едно ребърце!
Любомир Попов
© Любомир Попов Все права защищены