Кръговрат
В живота има радост и тъга,
тъй както слънцето блести след буря,
ако днес си паднал ти в калта,
утре пак дъга ще има.
В един безкраен кръговрат
се редуват щастието и печала,
тъй както утрото добро
настъпва пак след тъмнината.
Така е в нашия живот,
ден с ден не си приличат,
днес е тъжен и злочест,
утре с радост е изпълнен.
Животът ни е Божи дар,
с щастие ние трябва да живеем,
след всяка трудност да изправяме глава
и гордо напред да продължиме.
© Пламена Владимирова Все права защищены