15 окт. 2024 г., 12:27

Кръговрат 

  Поэзия » Философская
33 1 0

По жарава вървим ден след ден, като вричане. 

Без посоки кръжим, плачем, мразим,обичаме.

 

Следва пуст кръстопът - после вече ни няма... 

Иде стар кръговрат: след душата - камбана! 

 

Със сърцата вървим - крачим, падаме, ставаме.

Пита някой с кого ли се състезаваме... 

 

Щом от друмът остане огън в малко огниво,

кажи ми защо днес със теб бяхме живи!

 

Детелина И.Стефанова ✍️🍀

© Детелина Стефанова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??