Кръгът се затваря отново,
а по средата е дълбоката яма,
в която потъваш като късче олово
и изход от дъното сякаш просто няма.
Но винаги кръгът над теб се отваря
и светлината отново прониква;
нещата от живота пак се повтарят -
защото няма как нищо от нищото да възниква.
Но кръгът около теб вечно остава
и продължава да се затваря и отваря...
Всичко зависи от твоята лична представа
за живота в началото, в средата и в края.
© Вечерница или Зорница Все права защищены