19 мар. 2020 г., 16:43

Кръщение (Последното от Триптих "За църквата") 

  Поэзия » Философская, Другая
704 1 3

Помолиха ме в църква да се кръстя,

макар на възраст... Вече ми е време

за греховете милост да потърся,

ковчегът ми на други да не тегне.

Поръси ме със китката светена,

от Сатаната се отрекох трижди,

заплюх изминалото време

и чух, че вече съм за Бога чиста.

И колко чиста? Същата излязох,

а дяволът заплют прибра ме в къщи...

Спечели попът два петдесетака

и без кръщелно даже ме покръсти.

Дали съм Гинка, или съм Венета

за църквата не се оказа важно.

Да не забравите подир ковчега,

не Сатаната мене е кръщавал.

© Геновева Симеонова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??