Mar 19, 2020, 4:43 PM

Кръщение (Последното от Триптих "За църквата") 

  Poetry » Phylosophy, Other
665 1 3

Помолиха ме в църква да се кръстя,

макар на възраст... Вече ми е време

за греховете милост да потърся,

ковчегът ми на други да не тегне.

Поръси ме със китката светена,

от Сатаната се отрекох трижди,

заплюх изминалото време

и чух, че вече съм за Бога чиста.

И колко чиста? Същата излязох,

а дяволът заплют прибра ме в къщи...

Спечели попът два петдесетака

и без кръщелно даже ме покръсти.

Дали съм Гинка, или съм Венета

за църквата не се оказа важно.

Да не забравите подир ковчега,

не Сатаната мене е кръщавал.

© Геновева Симеонова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??