Да се докоснеш до болката
и да останеш прав,
да се срещнеш със смъртта
и да вярваш в безсмъртието,
да те удари дума на приятел
и да отговориш с усмивка,
е само част от Кръста,
който трябва да носиш.
Да те обичат искрено
и да обърнеш глава,
да поискат ръка за помощ
и да отминеш без тъга,
да срещнеш отново смъртта
и това да скърши твоя дух,
е Кръстът, който си отхвърлил.
Остани прав и подай ръка на другия,
защото между вас е Разпятието…
© Мариана Харизанова Все права защищены