Mar 29, 2005, 12:42 AM

Кръст 

  Poetry
1484 0 4

Да се докоснеш до болката

и да останеш прав,

да се срещнеш със смъртта

и да вярваш в безсмъртието,

да те удари дума на приятел

и да отговориш с усмивка,

е само част от Кръста,

който трябва да носиш.

Да те обичат искрено

и да обърнеш глава,

да поискат ръка за помощ

и да отминеш без тъга,

да срещнеш отново смъртта

и това да скърши твоя дух,

е Кръстът, който си отхвърлил.

Остани прав и подай ръка на другия,

защото между вас е Разпятието…

 

 

© Мариана Харизанова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??