Кръстопътнице...
Кръстопътнице, родино моя, ти - България,
горда, от хиляди пенливи избори скроена.
Ти дом рожден си днес на мен, на стария,
и с не един и два прекрасни спомени споена.
Кръстопът, на богове, на рицари, на хули,
с достойнство и кръвта на хилядите устояла,
една ли буря през вековете теб те брули,
но никога възхода свой за миг не спряла,
днес пръснала чедата свои, немили по света,
земице моя, бащина обична, ти, дом рожден,
пребъднала през хиляди изстрадани лета,
днес бродя по света и нося те отново в мен.
Кръстопътнице, родино моя, ти - България.
ЕТ МАЧИБО - 2008 г
© ЕТ МАЧИБО ЕДИНАКА Все права защищены