19 янв. 2008 г., 14:24

Кръстосано мигриране 

  Поэзия
490 0 1
 

Мигрирам кръстосано...

от някой в никой... и обратно.

Тези двамата май се препокриват.

От миграцията ми ще да е...

към северния полюс.

Там поне е хладно и през лятото.

И в сърцата все е хладно...

преносно, разбира се.

Топло е. И горещо, когато

потните жлези не си вършат работата.

 

Оттичането по каналите се задръсти.

От администрацията ни казаха,

че никой не би хвърлял цяла вечер

фесовете си в тоалетното казанче,

но май някой го е направил...

И после никой не е пуснал водата.

Но някой искал и да се изкъпе...

Значи все пак има разлика

между тия двамата,

защото на никой

не му пука за хигиената...

Но да се върнем

на миграцията ми от някъде на никъде.

Практически не мигрирам.

Паралелните вселени са мит.

Някой го доказва дори в момента.

Никой няма да се съгласи с него,

но по принцип отрицанията

избягват положителните завършеци...

Ще да е полово...

Някой не е правил секс с никого

от много време...

Никой не му изневерява вече,

но и на никого не му пука за него...

Затова и спря цигарите.

За през деня.

Липса на импулси към мрежата.

Нощта се ползва на половин тарифа.

Стотинките са в касичката

на по-силните.

Левчетата вече по закон липсват.

И никой нищо не знае...

И никой нищо не променя.

А някой не може да се намери...

Може да е затрупан под паднала сграда.

Но там няма никой...

А някой?

Така и не потърсиха навреме.

Нищо, ако е бил там,

ще го намерят до седмица... мъртъв.

Нали вече е установена такава практика.

Нищо страшно.

Макар липсата му да ме прави никой...

Нека само да отпушат канализацията

и да дадат зелена светлина

за преселването ми на северния полюс...

© Джули Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Миличка, интересен стих си написал, браво!!!
Предложения
: ??:??