Куче
Пред магазина голям куче стои,
весело то подскача и опашка върти.
Чака някой нещо да му подхвърли,
върти се около този и онзи човек.
Влизат, излизат забързани хора,
ще зарадват домашните си любимци сега.
А то ги гледа с очи тъжни не страшни,
осветена витрина пред него с лакомства прекрасни.
Задава се стопанин с два питбула ужасни.
Наблизо играе дете останало само,
защо останало е то едно?
С малко котенце в ръка,
единия питбул скочи върху детето сега,
а уличното куче пък скочи върху му веднага,
да ухапе детето не ще позволи никога.
Нахапан, окървавен уличния пес лежи,
а злобното куче отстъпи но ръмжи.
Спаси детето този мил и смел помияр,
от този този ужасен и грозен звяр.
И ето някои му подхвърли кокал за награда,
а той лежи, тялото му страда.
Наведе се над него малкото момче,
с едно прекрасно и добро сърце.
Дълго милва го по ранената глава,
видя Доброто в него то Сега.
А нас накара да се замисли човек,
за ценностите от миналия век.
Какво е смелост, борба, доброта,
забравили са някои хора сага.
© Валентин Миленов Все права защищены