6.02.2016 г., 20:33 ч.

Куче 

  Поезия » Друга
471 0 2

                                          Куче

 

Пред магазина голям куче стои, 

весело то подскача и опашка върти. 

Чака някой нещо да му подхвърли, 

върти се около този и онзи човек. 

 

Влизат, излизат забързани хора, 

ще зарадват домашните си любимци сега. 

А то ги гледа с очи тъжни не страшни, 

осветена витрина пред него с лакомства прекрасни. 

 

Задава се стопанин с два питбула ужасни. 

Наблизо играе дете останало само, 

защо останало е то едно? 

С малко котенце в ръка, 

единия питбул скочи върху детето сега, 

а уличното куче пък скочи върху му веднага, 

да ухапе детето не ще позволи никога. 

 

Нахапан, окървавен уличния пес лежи, 

а злобното куче отстъпи но ръмжи. 

Спаси детето този мил и смел помияр, 

от този този ужасен и грозен звяр. 

И ето някои му подхвърли кокал за награда, 

а той лежи, тялото му страда. 

 

Наведе се над него малкото момче, 

с едно прекрасно и добро сърце. 

Дълго милва го по ранената глава, 

видя Доброто в него то Сега. 

А нас накара да се замисли човек, 

за ценностите от миналия век. 

Какво е смелост, борба, доброта, 

забравили са някои хора сага. 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??