17 нояб. 2009 г., 15:45

Кучешка приказка 

  Поэзия
412 0 5

 

 

Задавих се с кокоши кокал,

преглъщайки помията и кашата.

Не е проблем; познат ми е до болка

сценарият със шутове и пажове.

 

Събрах комплект от омерзения,

с които да ухажвам всички кучки

и нищо, че отвътре някой стене;

не е проблем - понякога се случва.

 

Какво като съм вечно петимен,

но не за кожи и за кокали

и вият глутници в сърцето ми?

Не е проблем и стихва болката.

 

Забравих как се лае в тази лудница

и как се препикават хризантеми.

В изявите ми вечно нещо куцаше;

не е проблем, но има ги проблемите.

 

Но кокалът – поне да беше трътка –

че писна ми да давам обяснения;

промъквам се в колибата и млъквам;

и майната им на проблемите!...

© Ради Стефанов Р Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??