30 янв. 2024 г., 10:21  

Кучешко сърце 

  Поэзия » Философская
92 2 2

Слова що преглътнах с кафето той сякаш разбрал,
в нозете ми своята обич положи – по кучи,
онази невидима, скрита от всички печал,
от него да плаче безмълвно навярно се учи.

 

В премръзнали длани той сгуши си мокрия нос,
за двама ни малко по-топло и утрото беше.
Погледна ме, сякаш зададе ми онзи въпрос,
от който и вятърът хлипа навън, безутешен.

 

Какво ли разбираш ти? Гушнах го черния пес.
За обич разбиране не е и нужно – ми рече.
А утре, приятелко, утре започва от днес,
сами сте си съд и присъда, а не е и вечен

 

животът. Аз куче съм, лая и пазя. И сам
в къщурка на двора за твоята обич живея,
а обич човешка, прости, но не мога да дам,
а само сърцето си – храбро да тръгнеш след нея...

 

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??