11 июл. 2007 г., 08:36

Кучка 

  Поэзия
730 0 1
Скучна си, защо ми се натрапваш
с плитките си излияния?
Ентусиазма ми напълно скапваш
с тази егоистична мания,
да бъдеш чута.

Толкова си се побъркала
и си толкова уплашена,
че животът ти се е изтъркал,
че всяко безразличие е страшно.

Лицемерието ти страхотно пасва
на останалата част двуличници,
двойкаджията е безпристрастен
в отношението към отличниците.

Каква полза от смешно нахалство,
когато аз не съм единствената,
пред която можеш да изопачаваш
и дори да си измисляш истината.

Просто не вярвам в непознати
и недоказали достойнството си хора.
Най-малко ти ще можеш да разклатиш
изискванията ми във подбора.

Забрави, че ще ме спечелиш
със съблазнително псевдоприятелство,
не би ме изненадала със нищо,
дори в сърцето ми да се прицелиш,
ще останеш разочарована
от неефективните си методи да се харесаш.

Стой си при стадото, мило момиче!
Празнотата в душата ти не е мой проблем.
Спокойно. Те всички на тебе приличат,
защото не искам да приличат на мен.

© Полина димова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??