13 окт. 2024 г., 18:59

Купувам и продавам гласове 

  Поэзия
98 0 2

КУПУВАМ И ПРОДАВАМ ГЛАСОВЕ

 

Започнах да се нервя от зори

на есента, на зимата, на курвите,

познатите на всички маскари! –

пак ни подкарват сънени към урните.

 

А тати – със компютрите на „Ви”,

невдяващ от банкиране и трендове,

ни в клин и ни в ръкав си промълви:

– Какви са, сине, тия референдуми?

 

Един дол дренки – всички до един,

да ги обрусиш – малко им е, с камъни!

И с чавката от градския комин

подписвам се в квадратчето „Измамени!”

 

Но ще се сбъднат нашите мечти! –

така по радиото снощи рекоха.

А с пенсийката мама се прости

за „Добър ден!” на влизане в аптеката.

 

Дори морето почна да реве

от амбразурите на свойте изгреви:

– Купувам и продавам гласове! –

в България тъй се печелят избори.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Извинявам се. Търговията с гласове се върти от партиите, а те най - много крещят против нея. Да спрат да купуват и проблема изчезва! От тях зависи! Ама не!
  • Правилно.
    Поздравявам те.
Предложения
: ??:??