Да обичаш, да се молиш,
да се рееш, да говориш,
да умееш, да обичаш,
да запалваш, да изричаш.
Да си силен, да си смел.
Да си весел и умел.
Да си прям, красив и честен,
да си умен и уместен.
Да си ведър и безкраен,
да си храбър и сияен,
да си щедър и щастлив,
да си истински и жив.
Да си песен, да си птица.
Да си вятър и зорница.
Да си благ, блажен и мъдър,
да си звезден лъч пробуден.
Ако някой знае как
тези рими да изпълни,
нека да ми прати знак,
аз с пари ще го напълня.
© Нико Ников Все права защищены
ще те светна бе човек