не искам да живея в блок квадратен
не искам мезонет прекрасен
не ща коли и скъпи дрехи
не ща и хората превзети
не обичам права линия
хората са я измислили
не обичам и квадрата
признак е на суетата
(в природата няма права линия)
искам виличка в гората
нощем совите да чувам
и русалки да сънувам
искам с кучето да тичам
от сърце да се усмихвам
искам щъркел да прегърна
таралежче да надзърта
под верандата на двора
мразя го асансьора..
със усмивка да се будя
слънчицето да целуна.
© Христо Манчев Все права защищены