19 дек. 2021 г., 11:38

Къде е любовта ти? 

  Поэзия » Любовная
793 2 2

    Къде е любовта ти? Потърси я.

Не е забравена, не е сама.

Вълшебна тайна аз ще ти разкрия -

спасих я от безличната тъма.

 

Не питай безутешно ден и нощ 

    къде е любовта ти? Тя е жива.

И този земен свят да бъде лош -

надеждата усмихва се красива.

 

Не се затваряй в кулата висока,

предала се на хладната тъга.

    Къде е любовта ти? Светлоока

е вярата от изгрев нов сега.

 

Сърцето ти тупти за обич нежна,

а ти оставяш го на болка в плен.

Пътеката към самота е грешна.

    Къде е любовта ти?... Тя е в мен.

    

 

 

© Асенчо Грудев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря ти, Мария! Бъди вдъхновена!
  • Раздавай "светлоока" любов, щом си я спасил "от безличната тъма" и покажи на тези покрай теб, че
    " Надеждата усмихва се красива"!👏
    Поетите са призвани да правят това, Асенчо!😍
Предложения
: ??:??