28 авг. 2011 г., 08:20

Къде отиде 

  Поэзия » Другая
520 0 3

Къде отиде старата утеха, 
къде са неизбродните мечти,
дали ушили са си нова дреха
и бродят пак под същите стрехи?

Дали са остарели в непотреба,
дали са залинели в нищета,
или пък някой друг във тях загреба,
поде ги без да видя, веднага.

Обичам да обичам, но не зная
дали и обичта обича мен,
къде се крие тя, май все във края,
във края на един несвършил ден.

Къде отиде старата ми дреха,
кога разши се шева несломим,
дали намерила е тя утеха
и неизпрана някъде стои?

Къде отиде споменът за мрака,
за мрака, осветен във светлина,
и светлината, що след него чака, 
и чака, още чака утринта.

Това запомних, помня и зората,
зората, що аз някога съзрях.
Ех, помня те, отдавна, непозната.
Но красота във теб днес не познах.

© Борислав Ангелов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??