16 мая 2018 г., 14:12  

Къде се намират различните? 

  Поэзия » Другая
851 1 10

Мъкна живота в коралова нѝша.
Меко пових го в тънка хартия…
Плаче. Изтрих го. Зърнах авлия*.
Слънцето грее. И пее, и диша.

Устните светят, а тялото крета.
Пада мечтата ти в тъмна харап**.
Зло атакува – и мъка избрах –
защо не четеш етикетите? –

те са сентенция зряла, велика,
има магична нотка у тях –
ври утопично нашият свят,
къде се намират различните?

 


* - двор

** - пустош

© Димитър Драганов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??