22 мар. 2009 г., 17:55

Къде се ражда болката 

  Поэзия
761 0 15

Къде се ражда болката, къде -

във изгрева ли ярък на зората,

или там, дето в синьото небе

денят умира в кървава позлата.

 

Къде се ражда болката, къде -

в пречистата любовна първа тръпка,

или в ожулените колене,

когато правиме погрешна  стъпка.

 

Къде се ражда болката, кога?

Когато безвъзвратно си изпратил,

или в оная пареща тъга,

когато си предаден от приятел.

© Ваня Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??