27 авг. 2005 г., 14:37

Къде си, любов? 

  Поэзия
1423 0 4
Къде се криеш, любов? Кърви раната.
Хайде ела да я затвориш сега!
Какво ще кажеш за другата, старата?
Колко рани отвори в нощта?

Как да ти вярвам, любов? Лъга ме толкова пъти!
Как да преглъщам сълзите, като страшно боли?
Как да забравя отново смеха ти?
Как като страта рана още гори!

Името ти колко ли хора измами?
Любов! Ах, дяволски сладко звучи!
Колко хора невинни ограби?
Колко милиони наивни съдби?

Върви си, любов, не ми трябваш!
Мога сама да се боря в света!
Не искам живота ми пак да ограбваш.
Нито да смучеш пак бавно кръвта!


© Мариа Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??