7 окт. 2010 г., 15:47

Къде си, мой безценен арестант 

  Поэзия » Любовная
736 0 1

Къде си, мой безценен арестант?
Заради мен какво ли би погубил?
Би ли пожертвал гордостта без свян?
И безразсъдно в мен би ли се влюбил?

 

Къде си - ненатрапчиво суетен,
мой арестанте? За да те заключа
в сърцето си, в ръцете ми оплетен
и там отново всичко да получа…

 

Къде си, мой безценен арестант?
И би ли жертвал себе си за мен?
На мойте мисли ти си адресант?
Но си оставаш пак непокорен…

 

Къде си, арестанте мой безценен?
Ти сън ли бе, или мечта желана?
Отсъствието ти е с полъх леден…
След тебе нищо друго не остана…

 

Сега съм арестантът аз самата...
Защото ти си тръгна и отне ми
ключът... И аз се вслушвам зад вратата...
Дали не се завръщаш – да ме вземеш...?

© Георги Ванчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??