Превърнах се в сън, после – в изгрев и песен!
И в ангел щастлив на живяна любов!
И в извор на смях под простора небесен!
И в дух, който носи Божествен покров!
Затуй не говоря сам в минало време.
Защото все още е слънчево днес.
Защото в стиха ми най-чудното семе
покълва, да ражда и мир, и прогрес!
Вървя и се радвам, че има в живота
и светли пространства, и нови мечти!
И вярвам – ще стигна заветната кота!
Там Бог ме очаква с венец от звезди!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены