Nov 20, 2022, 12:26 PM

Към бъдното 

  Poetry » Phylosophy
322 3 7

Превърнах се в сън, после – в изгрев и песен!

И в ангел щастлив на живяна любов!

И в извор на смях под простора небесен!

И в дух, който носи Божествен покров!

 

Затуй не говоря сам в минало време.

Защото все още е слънчево днес.

Защото в стиха ми най-чудното семе

покълва, да ражда и мир, и прогрес!

 

Вървя и се радвам, че има в живота

и светли пространства, и нови мечти!

И вярвам – ще стигна заветната кота!

Там Бог ме очаква с венец от звезди!

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??