Къде си дух на Левски? Ела се прероди,
народа твой измъчен, към правда поведи!
Народа твой, за който ти някога загина,
съдбата си отново окайва и проклина!
Докато някой трупа във банки милиони,
слугувайки на чужди с метани и поклони,
богатствата продава на свои и на чужди,
народа днес затъва в мизерия и нужди!
И беден, гладен, болен, на Бога се надява,
елита ни там горе, преситен се прозява,
в излишества живее и в къщите палати...
и знае, че няма кой от власт да го поклати!
О, Господи всевишни, народа твой избран,
за правдата милее, но тя е само блян!
Водачи като Левски, прати му в тези дни,
та пътя да му сочат към светли бъднини!
18 октомври 2010,
22,40 часът
© Иванъ Митовъ Все права защищены