Някой да ти каже - Браво!
Мила, просто забрави.
Но ти върви и все направо.
Сбъдвай детските мечти.
От обиди и от клетви
Ти не бой се, че тежи.
Знай доброто ще посее
там където ни боли.
Тъмни нощи все ще има.
Светлината намери.
Над чужди мъки не ликувай.
Той те гледа - Запомни!
Пази душата да е чиста.
Омраза там да не таиш.
Тя е крехка като птица.
С нея можеш да летиш.
Обичай силно до полуда.
Обичай истински докрай.
Любовта е свята, чудна.
Ти на нея се раздай.
Дано си силна. Отстоявай.
Той животът е борба.
Но коя си не забравяй.
Всичко има си цена.
Нека с теб остана дълго.
Моя малка и добра.
Но някой ден, когато тръгна.
Тук ще съм, сред всичките слова.
А ти чети и препрочитай.
Щом си тъжна, щом боли.
Да видиш мама - дива, щура...
Но истинска - такава ме помни.
© Виолета Все права защищены