Колежки в предпечата
желаят, без съмнение
и с оглед на нещата,
едно стихотворение.
Не знам как да наема,
да хвана словореда-
очаквах аз поема,
написах два -три реда.
Какво ще се получи,
щом пиша ала-бали-
отритнат като куче,
засипан със похвали.
Каквото да напиша
е с уговорка яка.
Ще вляза в тази ниша:
,,Изпуснахте си влака!
Че музата замина
май в командировка.
Сърдита ме подмина!"-
е моята трактовка!
© Георги Янков Все права защищены