14.11.2023 г., 11:50 ч.

Към колежки 

  Поезия » Гражданска
326 0 0

Колежки в предпечата

желаят, без съмнение

и с оглед на нещата,

едно стихотворение.

 

Не знам как да наема,

да хвана словореда-

очаквах аз поема,

написах два -три реда.

 

Какво ще се получи,

щом пиша ала-бали-

отритнат като куче,

засипан със похвали.

 

Каквото да напиша

е с уговорка яка.

Ще вляза в тази ниша:

,,Изпуснахте си влака!

 

Че музата замина

май в командировка.

Сърдита ме подмина!"-

е моята трактовка!

 

 

 

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??