В твоето сърце, приятелю красив,
защо е безнадежден плач?
Защо си ти сега унил?
Не е ли слънцето едно за всички нас?
След буря усмихнат ден е пак,
до теб не съм ли аз сега,
държащ твоята ръка,
за надежда и лъчи, дори и да боли.
Не тъжи, не проклинай всичко,
не, не и себе си,
смелост иска се, вярвай, можеш ти.
Нека дъжд от злини вали,
ти си доброта, ти си светлина.
Дори и в клетка сърцето ти блести.
Сега в пламъци гори света,
но над тях си ти,
затова за себе си бори се
и нека сърцето ти вечно да тупти.
© Radoslav Raichev Все права защищены