Тя вие!
Гърчи се!
Крещи!
Извива ни ръцете,
дробовете!
А ти не можеш,
и мълчиш
понесъл сетното си бреме!
А идва тя!
Огромна –
на талази!
Помита всичко
без капка жал!
Коатликуе*
иска свойте жертви –
тогава ще се омилостиви!
Ако и мен ме вземеш
със вълнáта
без нищо
в моите ръце...
Сега те моля!
Пощади децата!
За тях е още рано
в други светове!
Часовникът е спрял –
на цялата Планета!
Единствено –
сърцето ми
тупти...
И пак те моля
Пощади децата!
Те чисти
ангели са тук,
нали?
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
*Коатликуе – богиня на Ацтеките. Според нея, Земята е в своята пета ера
и Слънцето има нужда от жертвоприношение.
© Румяна Друмева Все права защищены