13 июн. 2021 г., 10:24

Към теб ме водеше душата 

  Поэзия » Любовная, Строгие формы
508 1 5

Вървях по хиляди пътеки

с трънак обрасли отстрани

и много тъжни, и нелеки

редуваха се нощи с дни.

 

И търсех тебе, и навеки

не ме сломиха стръмнини.

В съдбата мъчи се човек и

несправедливост го петни.

 

Не ме предадоха нозете,

че вярвах в срещата ни аз.

Не знам какво са боговете,

но ти си моя звезден час.

 

Към теб ме водеше душата.

Ти с обич сбъдна ми мечтата.

 

© Асенчо Грудев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??