30 окт. 2022 г., 10:13

Кървава цена 

  Поэзия
249 1 4

Заплакала реката:
- Загубих си снахата! 
Заплакало морето:
- Загубих си момчето! 
Заплакали скалите:
- Не извират ни водите! 
Заплакали долята:
- Пресъхнаха кладенчета! 
Заплакало небето:
- Присъхна ми очето! 
Заплакали децата:
- Кажете де е водата? 
Заплакали сърцата, 
пукнали се от тъгата.. 
Потекла капка хладна кръв
и напоила малък стрък, 
за жадни устни на уста - 
узнали водната цена! 

 

© Кремена Арменчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??