Заплакала реката:
- Загубих си снахата!
Заплакало морето:
- Загубих си момчето!
Заплакали скалите:
- Не извират ни водите!
Заплакали долята:
- Пресъхнаха кладенчета!
Заплакало небето:
- Присъхна ми очето!
Заплакали децата:
- Кажете де е водата?
Заплакали сърцата,
пукнали се от тъгата..
Потекла капка хладна кръв
и напоила малък стрък,
за жадни устни на уста -
узнали водната цена!
© Кремена Арменчева All rights reserved.