14 мая 2007 г., 16:10

Късна обич 

  Поэзия
1025 0 4
 

Късно любовното лозе обрахме,

не разпиляхме реколтата късна.

В гроздове обич останала сбрахме.

Късно намерена обич възкръсна.



Късно поискахме вино да пием,

искахме късни, горчиви стафиди.

В чепки забравени обич да скрием,

перли от обич в черупки от миди.


Късната обич е късна жарава.

Съновидение... Нощна измама...

В спомен със вкус на стафиди остава

късно изпитото вино  от двама.


Късната обич е слънце в пустиня -

изпепеляваща страст без пощада.

Късно раздадената милостиня,

късно присъдената ни  награда.


Късно целунати, устните парят.

Късно отворени, бързат да давят.

Недоцелувани, сякаш изгарят,

късни следи по лицата оставят.


Късното вино е късна измамница,

късно поисканото опрощение.

Късно намерена с лутане странница,

късната обич е късно спасение.

© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??