В XXI век любовта е... с диоптри,
не вижда добре - късогледа е,
търси романтика в портфейлите
и не се впечатлява от жестове.
Не я вини, не го е избрала сама,
хората са такива... материални,
младите не се държат за ръка,
а по снимки отбелязват се само.
Няма прегръдки, аромати и вино,
гъделичкане, падане на коляно...
Отживелица е любов като на кино
и обичат се модерно, но странно.
И днес любовта късогледа е,
посреща по вида и картите виза,
не се впечатлява от чувствата,
изпраща. И търси друго наблизо.
Отказала се е от подобрение
и държи сърцето си далеко...
© Емилия Йорданова Все права защищены